دانشکده مدیریت | مدیریت صنعتی | گرایش تولید و عملیات

آشنایی با تاریخچه رشته:
مدیریت صنعتی عموما به مفهوم مدیریت نظام مند یک واحد صنعتی یا کارخانه تلقی می گردد. این واژه در سال های ابتدایی قرن بیستم هنگامی که انقلاب صنعتی موجب تغییر روش های کاری از روش های دستی به تولید ماشینی شد، متداول گردید.
اداره تسهیلات تولیدی جدید نظیر شرکت فورد که پا به عرصه گذاشته بودند، نیاز به مهارت، نظم وکنترل داشت. لذا شیوه های علمی مطالعه کار توسط پیشگامان این حوزه مطرح شد، پس از گذشت مدتی نیاز به پرداختن به مسائل انسانی وانگیزشی نمایان گردید و مطالعاتی در این خصوص را موجب شد. در کنار مطالعات آکادمیک، مدیریت در عمل نیز به صورت یک مجموعه پیچیده دانش و مهارت شناخته شد و با افزایش تخصص گرایی، گرایش هایی برای آن به وجود آمد. با توسعه فناوری های جدید وفناوری اطلاعات در سال های بعد، تفاوت هایی در شکل ونحوه اداره سازمان ها پدید آمد که تعاریف گذشته را تحت تاثیر قرار داد و مدیریت صنعتی تداعی گر بهبود کارایی وبهره وری شد. هم اکنون این رشته به مجموعه ای جامع از دانش روز مرتبط با تکنولوژی، تولید وعملیات ،کیفیت، شیوه های بهبود و....اطلاق می شود که نه تنها در سازمان های صنعتی بلکه در مجموعه های خدماتی نیز قابل استفاده هستند. در دنیای امروز مدیران باید قادر به دیدن سازمان به صورت فرایندهایی یکپارچه باشند و بتوانند از ایده ها و ابزارهای جدید در راستای تعالی سازمان بهره بگیرند.

در دانشگاه های ایران رشته مدیریت صنعتی یکی از رشته های مجموعه مدیریت است که قدمت آن به چندین دهه می رسد و تا کنون فارغ التحصیلان بسیاری وارد بازار کار شده اند. این دانش آموختگان در بخش های مختلف و زمینه های متعددی اعم از سازمان های صنعتی و یا خدماتی به کار اشتغال دارند و می توانند از توانایی ها و آموخته های خود، استفاده نمایند.
دانشگاه های ایران در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، برای رشته مدیریت صنعتی دانشجو می پذیرند. این رشته در مقطع موسسه آموزش عالی مهرالبرز با برخورداری از تجارب موفق در برگزاری رشته های مدیریت IT و مدیریت MBA و تامین زیرساخت مطمئن درحوزه e-learning از سال تحصیلی 90- 89 اقدام به پذیرش دانشجو در این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و گرایش مدیریت تولید وعملیات نموده است. این آمادگی به اضافه با همراهی اساتید مجرب از دانشگاه های مطرح دولتی در این زمینه، که در ارائه دروس همکاری موثری دارند توانسته بستری مناسب برای ارائه خدمات فراهم نماید.

هدف:
هدف از تشکیل این رشته آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز صنایع تولیدی و خدماتی، موسسات و شرکت های دولتی و خصوصی است. در این رشته دانشجویان با فراگیری نظریه های نوین مدیریت صنعتی قادر خواهند شد تا به عنوان محقق به پژوهش پرداخته و با تجزیه و تحلیل تخصصی مسائل مدیریتی به اداره موفقیت آمیز سازمان ها کمک نمایند.
نقش و توانایی :
دانش آموختگان مدیریت صنعتی مهرالبرزعلاوه بر آشنایی با مسائل نظری دانش مدیریت صنعتی، با زمینه های نوین مدیریت صنعتی و جایگاه آن در عرصه عمل نیز آشنا خواهند شد. مهارت های لازم برای ورود به صنعت از دیگر مزایای تحصیل در مهرالبرز است.

گرایش های مختلف در مقطع کارشناسی ارشد:
این رشته دارای گرایش‌های مختلفی می باشد که بر اساس آخرین تغییرات (مصوبه مورخه 24 تیر 1394 شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی) عبارتند از:  تولید وعملیات، تحقیق درعملیات، مدیریت عملکرد، مدیریت زنجیره تامین، مدیریت کیفیت و بهره وری، مدیریت پروژه. تا چندی پیش گرایش مالی نیز زیرمجموعه ای از رشته مدیریت صنعتی بود. در مهرالبرز گرایشی که دانشجویان می توانند در آن ادامه تحصیل دهند گرایش تولید وعملیات است.

آینده شغلی:
فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در قسمتهای مدیریت و برنامه ریزی تولید، اداره حفاظت فنی،  قسمت کنترل کیفیت کالا، نگهداری و تعمیرات مشغول بکار شوند. ضمنا توانایی فعالیت در امور مربوط به مدیریت و کنترل پروژه و مدیریت و ارزیابی عملکرد را نیز دارا می باشند. زمینه های دیگر فعالیت فارغ التحصیلان این رشته امور مربوط به کیفیت و استانداردهای کیفی و بهره وری و همچنین امور مالی و بانکداری است.

مدیران صنعتی، مدیران تولید، مدیران زنجیره‌ی تأمین و مدیران در زمینه‌های مشابه می‌توانند در شرکت‌های فنی و صنعتی مختلف جایگاهی خوب پیدا کنند.
شرکت‌هایی مانند:
صنایع الکترونیک